Fritid

  • Bild för Fjalar Fors
  • Fjalar Fors
  • 13 januari, 2012 - 21:54
  • 22 mars, 2021 - 10:51

Bilagor

Det finns något för alla åldrar

TRÅDI

Vandringsleden har getts ovanstående namn, "Trådi", som är dialekt för något som är upptrampat, beträtt, d.v.s. en stig. Vi har dragit spåren i terrängen och gjort det med blå märkning. Start vid Måtarsberget, där leden börjar uppe vid stugan eller mellan stenbrottet och tjärdalen, vandring motsols. TRÅDI är totalt 9,6 km (avrundat till 10 km) med möjlighet till två kortare alternativ. Se alternativen i spalten t.h. (Trådi)! Välj därefter mellan "Langtrådi" 10 km, "Millantrådi" 7 km eller "Kårttrådi" 4 km för att se hur de har planerats gå. Du kan zooma in och ut på den här Open Street-kartan, ta i och flytta runt. - I dagens lägen (feb. 2014) har vi god märkning för alla tre. Spångar över alla diken finns också på plats.

En karta som jpg-fil ser du också här:

 

Breidkangan

 

 

 

Breidkangans fiskeplats i Jeppo är ett populärt och livligt besökt område. Sportfiskare från hela landet och t.o.m från utlandet kommer hit. De lyckade fångsterna och områdets idylliska skönhet lockar. Området är passande för rekreation och här kan hela familjen tillbringa en vacker sommardag. Den som vill pröva sin fiskelycka kan inlösa ett 12 timmars fiskekort till priset av (10) €.

Äventyrlig kanoting i Jeppo

 

 

 

Läs mera Vid_strommande_vatten.pdf

Välkommen till ett liv med kanot! Älven i Jeppo erbjuder både sakta glidande i lugnt vatten och utmanande äventyr i de många forsarna.

Ett trevligt sätt att bese Lappo ådal är att paddla kanot. Att paddla är att få ett helt annat perspektiv på vattenmiljön och de höga nipbranterna.

Älven är paddlingsbar  under största delen av barmarksperioden och lämplig för både kanadensare och kajak. Under den torraste perioden måste kanoten bäras förbi de mest steniga ställena. Förutsättningarna för kanotäventyr är goda.

Du kan välja den lugna varianten mellan forsarna, längre rutter, t.ex. till Nykarleby (16-22 km), spännande utmaning nedströms genom 4-5 forsar (6 km) eller det riktiga mandomsprovet "Holmen runt"  (14 km) då du går i närkamp med naturen både upp- och nedströms, men i stället får uppleva äventyrets hela spektrum.

Silvast fors, vårflödet avtar

Jeppo Gäststuga

Röd liten stuga med "mormorskänsla" i lantlig miljö. Nyrenoverad 2005. Öppen året runt.

Välutrustad med: TV, dvd, WC, dusch, diskmaskin, elspis, kylskåp, mikro, kokkärl, sängkläder, handdukar, elvärme, kakelugn, vedspis, 4 bäddplatser, 41 m2, sommarloft på vinden.

Möjligheter till naturguidning; bl.a. flygekorre-, fågel- och vinterbadssafari, svamp- och bärplockning, bad, fiske, kanoting, cykel- och sparkstöttingsuthyrning, längdskidåkning, bastu, Spa-behandlingar, m.m.

Läs mera på gäststugans hemsida

Ishockey-rink 

finns på skolans område men är isbelagd endast på vintrarna.

Uf-lokalen

Det självklara huset i centrum.

Tennisplan och gym

Vardera finns på skolområdet.

Gunnars badplats

är jeppobornas sommaroas vid vattnet. Här finns goda simmöjligheter för både barn och vuxna.

Idrottsplan

"Järnvallen" öster om järnvägsspåret hör till de anläggningar som varje by behöver

Elljusspår och spånbana

vid Måtarsberget erbjuder en motionsslinga för den sportiga.

Servicehuset "Måtarsstugan" står till förfogande sedan hösten 2011. Reglerna för användning hittar du uppe i vänster marginal på titelsidan.

Bana för varmansbilar

upprätthålls av Nykarlebynejdens sportbilister (NNSB) vid Måtarsberget.